score:24

Accepted answer

here are the steps:

  1. click on the windows > preferences menu
  2. select general > workspace > build order in the tree
  3. uncheck use default build order
  4. select remotesystemstempfiles
  5. click remove project
  6. click apply and close

score:-7

the issue disappeared after some update of the eclipse libraries (still using the same build). so i guess the solution is to perform an update.

score:0

switched to eclipse photon one week, didn't see the annoying "remote system...." any longer.

score:0

i was also experienced multiple remote system explorer operations while compiling a c++ project in eclipse (i'm using nsight bu nvidia - eclipse based platform). after i did all the suggested solutions here, i still had the problem.

but- when i changed the -wall option to -w option for the gcc compiler the problem disappeared.

go to - project properties -> build-> settings -> tool settings tab-> gcc compiler -> warnings -> uncheck -wall and check -w

the same goes for g++ compiler.

score:0

i also experienced "remote system explorer operation" tasks running on resource save.

when using aspectj around method in my case, it was caused by aspectj around method spring aop markers creation.

delete the aspectj markers from the eclipse markers console system hang issue will be solved automatically.

score:1

window -> show view -> other... -> remote system details (or maybe remote systems)

this is with eclipse 4.3 kepler (2013/2014)

find the all non-local items and delete them. i could not see any disable function.

for me this seems to stop the extra 1 to 3 second delay (on intel i7 box) when saving with editor and an auto-build completes.

http://forum.spring.io/forum/spring-projects/springsource-tool-suite/128402-sts-3-3-0-m2-and-remote-system-explorer-poor-performances hints that sts 3.4m1+ might alleviate the problems, i have not yet tried this as i only run ga releases so will try when kepler sr1 comes out in 7 days from now.

score:1

for me at this time for spring tool suite 3.9.4. release disabling remote system via preferences menu fixed the issue. here is the reference that helped me. but after a while, the problem is there again!

score:3

i have experienced "remote system explorer operation" tasks running on resource save.

kepler + aspectj + springsource in my case, it was caused by invalid aspectj pointcut definitions. i had 30 pointcuts and 4 of them referenced a deleted class. i have noticed blinking spring aop markers.

after i have fixed the pointcuts, the freezing stopped.

score:3

i think i may have found a work-around for this issue...

  1. if the window pops up, close it then click the stop button at the bottom
  2. uncheck "build automatically" under project
  3. project | build project
  4. check "build automatically"

now, try what you were doing again.

score:5

i'm having this issue also.

i have found that the operation is part of the remote system explorer plugin which comes packaged with springsource 3.3 (kepler). trying to figure out how to uninstall it now. will post back here once i find it.

information on how to install can be found here (step 3): http://www.patrickjwaters.com/blog/2011-07-24/how-setup-eclipse-php-pdt-remote-system-explorer-theme-manager-and-drupal-plugins/35

as for uninstall i'm still trying (the option to uninstall is greyed out for me in the installation details panel).

i've tried windows > preferences > remote systems, setting everything to false but the problem still occurred.

solution
we've since moved to a vanilla install of eclipse kepler and just added the plugins we require (excluding remote system explorer). this has fixed the issue.

score:5

close the git-staging view !

i had the same problem on my eclipse 4.3 kepler. after removing (closing) the git-staging view the problem was resolved !

score:9

this was driving me crazy too.

thanks to this topic i got to understand it was the plugin rse, but i could not uninstall the remote system explorer plugin tool either. i had to remove all the plugins whose name started by org.eclipse.rse in plugins/, it's working now.

score:181

here are the steps:

  1. click on the windows > preferences menu
  2. select general > startup and shutdown in the tree
  3. uncheck rse ui
  4. select remote systems in the tree
  5. uncheck re-open remote systems view to previous state
  6. restart eclipse

note: you must have eclipse 4.3.1 (or newer) due to a bug on previous version


Related Query

More Query from same tag